de vuurmeesters

de vuurmeesters

logo instagram logo facebook

Vuurkunstwerken

Vuurkunst

werken

Wat zijn vuurkunstwerken?

Vuurkunstwerken gaan nog dieper in detail dan de landschappen. Ze verrassen en dagen uit tot onderzoek. Ze zijn soms onbegrijpbaar, soms mooi, soms emotioneel, maar nooit alledaags: nieuwe esthetische beleving en uitzonderlijke zintuiglijke ervaring staat voorop.

De vuurkunstenwerken worden opgedeeld in verschillende categorieën. De vuurinstallaties laten we tot leven komen door personages en acteurs die samen met dat ene kunstwerk een verhaal creëren.

Meer info, prijzen en mogelijkheden? Eén adres info@devuurmeesters.be

Bewegend vuur
firelandscape

Vuurcirkel

Dit vuurkunstwerk kan het vuur laten rondlopen, het in intensiteit laten toenemen, afnemen en uitdoven op maat van muziek en dans. Maar één ding is zeker het vuur zal eindeloos blijven dansen, net als de oneindigheid van een cirkel.

firelandscape

Watervuurschaal

Water-

vuurschaal

Water en vuur hebben tegengestelde belangen. We combineren de kracht van beide in een bevreemdend kunstwerk: dansende vlammen op een wateroppervlak, waar je uren naar zal kijken.

firelandscape

Vuurwolken

Je kan ze nog het best vergelijken met een vlammenwerper, maar dan trager en poëtischer. Een enorme sintelwolk stijgt op in een rechte lijn en vormt hoog in de lucht een wervelende paddenstoelwolk.

firelandscape

Watergloed

Misterieuze vuurboot waarop 2 operazangeressen een watergloed verspreidden.

Levendige vuurkunstwerken
firelandscape

Vuurpoort

Deze imposante poort vol vlammen wordt bespeeld en bediend door onze vuur-artiesten die met diverse vuureffecten het publiek zullen uitdagen om door de poort te wandelen.

firelandscape

Kasteelfiets

Een kasteel komt voorbij gefietst. Kamers gevuld met lichtjes en de mooiste hebbedingetjes. Vergezeld door een lach, gezang en .... een steekvlam?

firelandscape

Vuurcocktails

Durf jij te drinken van een cocktail? Waarschijnlijk wel! Maar durf je te drinken van een cocktail die in brand staat? Wel hier is de kans om je te bewijzen.

Hedendaagse vuurkunstwerken
firelandscape

Reflecties

Een reeks spionspiegels opgesteld als een spiegelpaleis weerkaatsen honderdvoudig de dansende vlammen.

firelandscape

Monumentale

Geïnspireerd door grootmeesters zoals Christo en Andy Goldsworthy zijn het prachtige, maar vergankelijke kunstwerken. Terwijl hun geometrie langzaam opbrandt, wordt je onherroepelijk herinnerd aan jezelf, aan je tijdelijkheid.

Mensen samenbrengen
firelandscape

Vuurschalen

Onbekenden worden sneller familie rond een vuur. Hoe kouder de avond, hoe warmer het brandt. Een warme hap, een warme drank en heerlijk genieten van je oerinstinct: rond de vuurschalen zitten en genieten.

firelandscape

Luster

De vurige kroonluchter brengt tientallen mensen onverwacht tesamen, als in een groot gezin, in een warme lichtliving.

firelandscape

Vuurtent

Een firmament van vlammetjes. Vanuit een water-vuurschaal met een hoge centrale mast, hangen baleinen boven de hoofden van het publiek. De honderd brandende olielampen, dekken hen toe als een enorm deken tegen de nachtelijke koude.